Hastalıkları kökten bitiriyor! Günde 1 kaşık tüketen uzun yaşıyor

İnsanlık tarihi kadar eski bir geçmişe sahip olan tereyağı, insanların inek koyun üzere hayvanları evcilleştirmesi ile ortaya çıkan mükemmel bir lezzettir. Ülkemizde bilhassa hamur işleri, tatlılar ve pilavların üretiminde kullanılan tereyağı sabah kahvaltılarının ve tavada yumurtanın vazgeçilmezidir.

Avrupa mutfağında da özel bir yere sahip olan tereyağı ticari eser haline geldiğinde kıymeti artmaya başlar. Doğu mutfaklarında ve bilhassa Hint yemeklerinde sıklıkla kullanılan tereyağı Hint mutfağında kimi vakit ilaç niyetine de kullanılmaktadır. Ülkemizde Yörükler tarafından yaylalarda yapılan tereyağı, sonraki periyotlarda saray mutfaklarının aranılan lezzeti haline gelir.

Sağlıklı bir beden için tükettiğiniz besinler büyük ehemmiyet taşıyor. Yapılan son araştırmalar bilhassa tereyağının beden sıhhati açısından çok değerli olduğunu ortaya çıkardı.

Tereyağı ve süt eserlerinin içerisinde bulunan C15:0 doymuş yağ tipinin birçok hastalığa karşı düzgün geldiği kanıtlandı. Tereyağının bedeninizin muhtaçlığı kadar tükettiğinizde tüm hastalıklara savaşabilirsiniz.

Tereyağının bedene sayısız yararı bulunuyor. Yapılan son araştırmalar daha fazla doymuş yağ ve C15:0 içeriğinden nasıl faydalanılacağı konusunda daha uygun datalar elde etmeye dair çalışmalar yürütülüyor.

Araştırmalar, beslenme sisteminde daha fazla C15:0 için otla beslenmiş besi hayvanlarından elde edilmiş tereyağı üzere yiyeceklerin hakikat seviyede tüketilmesi, hastalık riskini azaltırken sıhhat ve genel durumda güzelleşmeyi sağlıyor.

Araştırmalar, tam yağlı süt eserleri, birtakım balık çeşitleri, algler ve mantarların C15:0 isimli bileşiğin seviyelerini artırmaya yardımcı olabileceğini ortaya koydu.

Uzmanlar sağlıklı bir beden için günde bir yemek kaşığından biraz daha fazla yüksek kaliteli tereyağı ve günde bir porsiyon tam yağlı süt eseri tüketmenizi öneriyor.

Tereyağı hangi hastalıklara âlâ gelir?

Kardiyovasküler hastalıklara karşı bedeni korur. karşı müdafaa sağlar ve hücreleri onarır. Kansere karşı beden hücrelerini korur ve kanser hücrelerinin çoğalmasını önler. Eklemlerde oluşan artrit ve kireçlenme üzere rahatsızlıkların önlenmesinde yardımcıdır.

Yapısında bulunan A vitamini sayesinde göz sıhhatini korunmasını sağlar. Beğenilen oluşan çeşitli rahatsızlıkların önüne geçer. Eklemlerin ve kemiklerin güçlenmesinde tesirlidir. İleride oluşacak kireçlenme, kemik erimesi üzere sorunların riskini en aza indirger. Yapılan araştırmalarda tereyağın kanser hücreleri üzerinde olumlu tesirleri bulunduğu tespit edilmiştir. Kanserli hücrelerin oluşumunu engellerken var olan hücrelerinde yayılmasını yavaşlatır.

TEREYAĞININ BEDENE FAYDALARI

Tereyağı bedenin bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve beden direncini artırıyor.

İçeriğinde yer alan kısa ve orta zincirli yağ asitleri bağırsakta yaşayan patojen mikroorganizmalarla gayret eder.

Tereyağı kardiyovasküler hastalıklara karşı bedeni korur.

Kansere karşı beden hücrelerini korur ve kanser hücrelerinin çoğalmasını önler.

Tereyağı içerisindeki vitaminler sayesinde kemik sıhhatini düzgünleştirir.

Tokluk hissi yatan tereyağı önerilen ölçülerde tüketildiğinde obeziteyi engelleyici tesire sahiptir.

Tereyağı içeriğinde yer alan Omega 3 ve Omega 6 yağ asitlerin tesiri ile beyin gelişimini sağlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir