Çorbadaki ekşilikten kurtulma vakti! ‘Kabartma tozu’ taktiği her şeyi tersine çeviriyor Posted on Kasım 16, 2024Author admin 0 Çorbalar kolay ve lezzetli bir yemeklerdir. Bilhassa hem yararlı hem sağlıklıdır. Üstelik kış günlerinde sıcak çorbaların içinizi ısıttığı, yazın ise soğuk çorbaların serinletici tesiri göz önünde bulundurulduğunda onlar vazgeçilmez yemekler olur. Lakin tadını çıkaramayacak kadar ekşi olan çorbalar bazen hudut bozucu olabilir. Çorbanızı çöpe atmadan evvel, baharat rafınıza bir göz atın. Çorbanızı orada bekleyen kabartma tozu kurtarabilir. Pekala nasıl? KABARTMA TOZU KULLANIN 1 çay kaşığı kabartma tozunu bir kâseye alarak çorbanızla karıştırın. Çorba köpürüyorsa endişelenmeyin, bu son derece olağan bir durum. Daha lezzetli olup olmadığını görmek için kabartma tozunun köpürmesinin durmasını bekleyin. Akabinde çorbanın tadına yine bakın. Asitlik gittiyse, çorbayı her zamanki kusursuz haliyle servis etmekten çekinmeyin. Tadından hala mutlu değilseniz, biraz daha kabartma tozu ekleyebilirsiniz. Çorbanız hala ekşiyse, fazladan 1 çay kaşığı kabartma tozu eklemenizde bir sakınca yoktur. MALZEMELERİ AYARLAYIN Küçük bir kaşık şekerle çorbalara karıştırın. Akabinde tadına bakın, çorbanın tadı hâlâ biraz asidikse, tabağa biraz daha şeker ilave edebilirsiniz. Bu tahlil limon üzere olduğundan, hafif tatlara sahip yemeklerde daha güzel çalışır. EĞER TUZLUYSA… Tuzlu bir çorba hazırlıyorsanız bir kaşık tuz koyun. Tuzu büsbütün karıştırın ve tadına bakın. Tadı sizi mutlu ederse yemeği servis edin yahut hala asidikse küçük bir kaşık daha tuzu ekleyip, karıştırın. KREMALIDA TEREYAĞI Kremalı çorbalara 1 çay kaşığı tereyağı eklemek yemeğinizi kurtarabilir. Mikrodalgada küçük bir kaşık tereyağı eriterek başlayın ve onu çorbaya karıştırın. Daha az asidik olup olmadığını görmek için çorbanın tadına bakın yahut gerekirse biraz daha eritilmiş tereyağı ekleyin. EN GÜZEL SONUÇ DOMATES ÇORBASINDA Bu formüller, kremalı domates çorbası üzere kremalı et suyu içeren çorbalarda en düzgün sonucu verir. Rastgele bir süreç yapmadan evvel kabartma tozu karıştırmayı denemek en yeterlisi olabilir. Sarımsak yahut sarımsak tozu eklemek de çorbanızı daha lezzetli yapabilir. Zerzevatları kavurmak için sızma zeytinyağı kullanmak püf noktalarından biridir. Hem lezzetli hem de sağlıklı çorbalar bu ayrıntılarla yapılıyor. Hatta bu noktada listeye susam yağı eklemek bile giriyor. Çorbalarınızı ve yemeklerinizi hazırlarken taze olmayan materyalleri kullanmaktan kaçının. Kullandığınız baharatların üzerindeki etiketi ve rastgele bir eserin tazeliğini kesinlikle denetim edin. Bayatlamış yiyecekler çorbanızın tadını ekşitebilir.