İnsanlık tarihi kadar eski bir geçmişe sahip olan tereyağı, insanların inek koyun üzere hayvanları evcilleştirmesi ile ortaya çıkan mükemmel bir lezzettir. Ülkemizde bilhassa hamur işleri, tatlılar ve pilavların üretiminde kullanılan tereyağı sabah kahvaltılarının ve tavada yumurtanın vazgeçilmezidir.
Avrupa mutfağında da özel bir yere sahip olan tereyağı ticari eser haline geldiğinde kıymeti artmaya başlar. Doğu mutfaklarında ve bilhassa Hint yemeklerinde sıklıkla kullanılan tereyağı Hint mutfağında kimi vakit ilaç niyetine de kullanılmaktadır. Ülkemizde Yörükler tarafından yaylalarda yapılan tereyağı, sonraki periyotlarda saray mutfaklarının aranılan lezzeti haline gelir.
Sağlıklı bir beden için tükettiğiniz besinler büyük ehemmiyet taşıyor. Yapılan son araştırmalar bilhassa tereyağının beden sıhhati açısından çok değerli olduğunu ortaya çıkardı.
Tereyağı ve süt eserlerinin içerisinde bulunan C15:0 doymuş yağ tipinin birçok hastalığa karşı düzgün geldiği kanıtlandı. Tereyağının bedeninizin muhtaçlığı kadar tükettiğinizde tüm hastalıklara savaşabilirsiniz.