Ramazan Ayında Enerjik Kalabilmek ve Yorgunluğu Önlemek İçin Tüketilmesi Gereken Yiyecekler

Merhabalar. Ramazan ayında uzun saatler süren açlık esnasında bedenimiz kendini yorgun ya da zayıf hissedebiliyor. Bilhassa yetersiz sıvı tüketimi ve gerçek beslenmeme de buna neden olabiliyor. Bu içerikte iftar ve sahurda tükettiğiniz halde size gün uzunluğu güç sağlayacak besinler listelenmiştir.

Detaylar içerikte!

Ramazan ayı boyunca oruç tutanlar kendilerini daha az enerjik ve daha zayıf hissedebilirler. Bu nedenle halsiz hissetmekten kaçınmak için güç veren, susuzluğu önleyen ve besleyici olan besinleri tüketmek değerlidir.

İşte Ramazan ayında enerjik kalmanıza yardımcı olabilecek 10 yiyecek:

1. Hurma

Hurma, lif, potasyum, magnezyum ve demir üzere temel minerallerin kaynağı olduğu için harika bir güç kaynağıdır. Genelde orucu açmak için tüketilen hurma ayrıyeten bedene süratli güç sağlayan kolay şekerler içerir.

2. Kepekli tahıllar

Kahverengi pirinç, kinoa ve yulaf üzere tam tahıllar, bedene gün boyunca güç sağlayan karbonhidratlar açısından olduça zengindir. Tam tahıllar sindirimi yavaşlatır ve daha uzun mühlet tok hissetmenizi sağlayan lifler içerir.

3. Mercimek

Mercimek de bedene gün uzunluğu güç sağlayan düzgün bir protein ve kompleks karbonhidrat kaynağıdır. Ayrıyeten kan düzeyini korumak için kıymetli olan demir açısından da zengindir.

4. Kuruyemişler

Badem, ceviz ve antep fıstığı üzere kuruyemişler protein, sağlıklı yağlar ve lif bakımından yüksektir. Bu da onları güç için ülkü bir atıştırmalık haline getirir. Ayrıyeten kan şekerini düzenlemeye yardımcı olan magnezyum üzere kıymetli vitamin ve mineralleri de içerirler.

5. Yoğurt

Yoğurt, güçlü kemikler için kıymetli olan güzel bir protein ve kalsiyum kaynağıdır. Ayrıyeten bağırsak sıhhatini düzgünleştirmeye ve bağışıklığı artırmaya yardımcı olabilecek probiyotikler de içerdiği için oruç tutarken tüketmek hayli yararlıdır.

6. Ispanak

Ispanak ve brokoli üzere sebzeler karbonhidratlar, lif, temel vitaminler ve mineraller açısından zengindir ve bu da onları güç için ülkü bir besin haline getirir.

7. Tavuk ve balık

Tavuk, balık ve tofu üzere yağsız proteinler, kas kütlesini korumak ve sağlıklı bağışıklık işlevini desteklemek için kıymetli olan amino asitler açısından zengindir. Ayrıyeten gün boyunca güç sağlarlar.

8. Muz ve başka meyveler

Muz, portakal ve elma üzere meyveler, doğal şekerler ve lif bakımından zengindir. Bu da onları süratli güç için ülkü bir besin haline getirir. Ayrıyeten bağışıklığı güçlendirmeye ve susuzluğu önlemeye yardımcı olabilecek değerli vitaminler ve mineraller içerirler.

9. Yumurta

Yumurta harika bir protein ve D vitamini kaynağıdır. Daha uzun mühlet enerjik ve tok kalmanızı sağlamak için çırpılmış, haşlanmış yahut bol sebzeli omlet içinde yiyin.

10. Tatlı patates

Tatlı patatesler potasyum, A, C ve B6 vitaminleri bakımından zengindir. Haşlanmış, fırınlanmış yahut t avada kızartılmış  hangisi olursa olsun  mükemmel bir sağlıklı karbonhidrat kaynağı olabilirler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir